Опасна жега: Температурите стигат до 36 градуса

Следобед на места ще превали
Обновена: 30 юли 2019 13:50 | 27 юли 2019 08:15, Петя Славова
10
Опасна жега: Температурите стигат до 36 градуса
Снимка: БТА

На 27 юли ще е предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще превали, на изолирани места и ще прегърми.

Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 31 и 36 градуса.

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса, съобщава БТА.

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25 - 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: прогнозавремегорещини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
До Waffen SSПо нашия край чешмичuките си стоят само че сега пише "Негодна за пиене".
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще дигат данъците за да спасят климата? Питам за един приятел.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в съседна статия пише: "Слънчево и топло: Температурите се покачват до 34 градуса".Два градуса повече и става опасно. Ами ако разликата беше десет?Години наред през лятото температурите достигаха до 44-45 градуса, тогава жегата каква е била?
2
0
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
По време на "тъмният и човеконенавистен" социализъм в София имаше чешмички на всяка крачка, с лъскави хромирани топки.Само около блока на моите родители в ж.к.Яворов/тогава Ленин/ в радиус от около 150 метра имаше поне 5-6 чешмички.Вода кристално чиста,нямаше заробваща концесия,а не като сега всеки помъкнал по една "пластмасарка" вода с температура на чай
1
0
 
6
 
! Отговори
Rumen преди 4 години
Разбрах ...ще гърми...ще вали..и ще има опасни жеги..36 градуса..Тия мозък имат ли